Onderbouw voorstellingen

‘In een sfeer van veiligheid, echtheid en ongeremde creativiteit proberen we alles uit de leerlingen te halen op het gebied van zang, dans, theater en muziek.’

Grote-Musical-blok bestaat uit 8 lessen: ‘De kleine Johannes’.

Hierin speelt de speelleerklas, leerjaar 1+ 2 én ambitieklas-onderbouw samen in dezelfde productie. We combineren verschillende klassen in 1 productie. Elke klas/leerjaar zal ‘de kleine Johannes’ 3 x spelen in Theater de Luifel.

Eindpresentatieblok bestaat uit 8 lessen 

Hierin maken de leerlingen met 1 vaste docent een zelfgemaakte voorstelling. Speelleerklas, leerjaar 1+ 2 én ambitieklas-onderbouw sluiten hiermee feestelijk het seizoen af. Hier combineren wij geen klassen. Je treedt alleen op met je eigen klas in Theater de Luifel.

Mamagaai presenteert

‘De Kleine Johannes’

Geïnspireerd op het boek van Frederik van Eeden.

De kleine Johannes begint met ‘Ik zal u iets van de kleine Johannes vertellen. Het heeft veel van een sprookje, mijn verhaal, maar het is toch alles werkelijk zo gebeurd.’ Johannes is een jongetje dat veel van de natuur houdt. Op een dag ontmoet hij in de tuin de elf Windekind. Windekind neemt Johannes mee naar het rijk van de dieren. Johannes is zo van deze wereld vervuld, dat hij er wel altijd zou willen blijven. Maar dan laat Windekind Johannes ook de wereld van de mensen zien. Daardoor, en door de ontmoeting met de kabouter Wistik, het meisje Robinetta, Pluizer, dokter Cijfer, de Dood en uiteindelijk de Ongenoemde, wordt het sprookje gaandeweg steeds grimmiger en wordt Johannes uiteindelijk voor de ultieme keuze gesteld: zal hij in de sprookjeswereld van Windekind blijven of kiest ervoor om in te treden in de wereld van de mensen, waar hem ‘eindeloos verdriet, vermoeienis en zorg’ wachten?

Alle onderbouwleerlingen van onze Jeugdtheaterschool, zingen, dansen en spelen hierin mee.

Te zien; 3,4,10,11 februari 2018 in Theater de Luifel in Heemstede.

les locaties

Hart
Kleine Houtweg 18
2012 CH Haarlem

Theater de Luifel
Herenweg 96
2101 MP Heemstede

contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen ons best om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

navigeer naar

Homepage
Mamagaai (onderbouw)
Gaaies (Bovenbouw)
Contact

© Mamagaai 2017