Acteren & Film

Leerjaar 3: 13 en 14 jaar
Leerjaar 4: 15 en 16 jaar
Leerjaar 5: 16, 17 en 18 jaar

 

Jouw authenticiteit staat centraal. Wie ben jij, wat kun jij en wat wil jij? We laten je ervaren en zien dat je een uniek mens bent met oneindig veel capaciteiten en onbegrensde mogelijkheden. Bij Mamagaai zetten we jouw kwaliteiten in kracht. Deze kwaliteiten ontdek je niet alleen bij jezelf, maar ook bij de andere leerlingen uit je groep. Hierdoor ontstaat een creatief, speels en veilig klimaat. Je gaat ervaren hoe leuk en interessant het is om aandachtig naar elkaar te kijken en te luisteren. Daardoor is feedback geven en te ontvangen niet eng maar juist leuk. We starten altijd met een ‘Top’. Wat ging er goed? Gevolgd door een ‘Tip’. Wat kon er beter? Afgesloten met een laatste ‘Top.’  We gaan respectvol en op een positieve manier met elkaar om. Dé basis om te kunnen ontdekken te durven en te doen. Er worden bij ons vriendschappen gesloten voor het leven!

Theaterproductie te zien tijdens het Festival-weekend
Je werkt toe naar een spectaculaire theatervoorstelling die we laten zien tijdens ons Festival. Het thema dit jaar zal zijn, ‘Scary Theater’. Jullie theatervoorstelling zal 2 keer te zien zijn in Theater de Luifel.

Je kiest voor onze ‘Acteer- en Film’ stroming omdat:

• Je in leerjaar 3, 4, 5 of 6 zit (13 t/m 18 jaar).
• Je nu écht helemaal wilt focussen op het acteren en je nieuwsgierig bent naar alles wat met het vak te maken heeft.
• Je bent zeer gemotiveerd om toe te werken naar een spectaculaire theatervoorstelling waarin je 1x met je eigen groep optreedt in Theater de Luifel.
•  Zit je in leerjaar 5, dan ben je klaar voor de volgende stap binnen onze school: de Heroes Academy!

 
040_webgebruik.png
 

Acteren & Film
Voorstelling

Voorstelling leerjaar 3, 4, 5 & 6: ‘SCARY THEATER’

Leerjaar 3, 4, 5 en 6  (van Acteren en Film) staan gezamenlijk op de planken met hun ware ‘Scary Theater’ voorstelling.

Ben jij gefascineerd door enge, rare, maffe films? Geniet jij van absurde fantasie, special effects, extremiteit, duistere, grappige en enge dingen wat je een giga adrenalinekick geeft? Dan zit jij helemaal goed bij ons dit jaar! Wij gaan met onze Theater en Film klassen namelijk een ‘Scary Theater’ voorstelling maken. Zwarte humor, slapstick, spannende en maffe scenes wisselen elkaar af. We spelen surreële karakters die zowel fascinerend als angstaanjagend zijn. 

Hou jij niet zo van eng? Geen probleem. Want dit thema kun je ook juist heel grappig inzetten. Dus geen zorgen daarover!

Het thema ‘Scary Theater’ geeft ons de mogelijkheid om zonder restricties te kunnen fantaseren, en creëren. Zelfgemaakte filmische effecten zullen onze voorstelling versterken en dus nóg enger maken. Het is een mega spannend thema, want wanneer is iets nou eigenlijk eng en wanneer niet? Hoe wissel je humor af met spanning? Hoe krijg je het publiek écht op het puntje van hun stoel? 

 Jullie laten deze voorstelling zien tijdens ons Mamagaos Festival, februari 2020, wat geheel in teken staat van dit ‘Scary Theater’ thema.

 
 
013_Labyrint_013_webgebruik - kopie.jpg

Kringgesprekken

We werken met ‘check ins’. Hoe zit je erbij? Gaat het goed met je of heb je een baaldag? Wat wil je uit de les halen? Waar heb je zin in of waarin juist niet. Is er iets wat je graag wilt delen? Iets heel leuks of misschien is naars? Alles kan en mag er zijn. Ook doen we regelmatig aan een ‘check out’. Hoe heb je de les ervaren en hoe ga je naar huis? We willen dat Mamagaai een plek is waar de leerling zich thuis voelt. We maken tijd en hebben aandacht voor elkaar.

 

Disciplines Bovenbouw

 

Disciplines en blokken

Iedere les bestaat uit 2 uur waar we voornamelijk één discipline centraal stellen. Na ongeveer 10 weken starten we weer met een nieuwe discipline. Zo’n periode noemen wij een ‘blok’. In de bovenbouw duurt een blok langer en werken we intensiever dan in de onderbouw. We doen dit zodat jij meer focus hebt en je je nóg meer kunt bekwamen. Twee keer per jaar nodigen we je ouders uit om te komen kijken naar de les om zo je ontwikkeling te zien, te volgen en te ervaren.

TiJdens acteerlessen WERKEN WE AAn:

• 5W’s nog meer verkennen en inzetten.
• Emoties inzetten voor nog geloofwaardiger spel.
• Slapstick en absurdistisch en komedie spelen.
• Het behandelen van ‘Griekse tragedies’.
• Fysiekspel.
• Dialogen leren en spelen.
• Individueel op het podium te durven staan en je presenteren.
• Verdiepen in personages.
• Werken met status.
• Improviseren en associëren.
• Werken met monologen.
• Tekstinterpretatie.
• Eigen scènes leren schrijven en maken.

Verder besteden we aandacht aan:

Filmtermen leren, inzicht in het maken van een film, filmmateriaal bekijken en bespreken, het verkennen van het werken op een set en het doen van casting.

Je krijgt een heel weekeind lang film. Je leert in dit weekeind dat acteren voor een camera echt anders is dan voor een zaal.  Klein acteren, omgaan met camerastandpunten en kennis van de set zijn voorbeelden van kwaliteiten die je moet hebben als camera-acteur en komen in het blok dus zeker aan bod. Het is tof en uitdagend om deze kant van acteren ook te verkennen. Je gaat ervaren wat wel werkt op een set en wat juist niet.

Tijdens dit weekeind besteden we aandacht aan: filmtermen leren, inzicht in het maken van een film, filmmateriaal bekijken en bespreken, het verkennen van het werken op een set en het doen van casting. Je zult zelf worden gefilmd en dit materiaal gaan we met de groep en docent terugkijken tijdens de ‘normale’ lessen.  Dit terugkijken is enorm belangrijk. Want zo kun je pas echt inzicht krijgen wat werkt en hoe je overkomt.

 
203_Labyrinth_203_webgebruik.jpg
 

Informatie

• 35 lessen van 2 uur (inclusief doorlopen en generales)
• Altijd twee proeflessen
• Instromen kan het hele seizoen
• Lesdagen: maandag, dinsdag of donderdag
• Kosten: €545,-
• Les locaties in Haarlem en Heemstede

 
 

Heroes Academy

16 t/m 22 jaar

Jullie staan aan de start van onze bovenbouw-tak;
de ‘Heroes Academy’

De rode draad van Heroes Academy? Dat is de Heroes Journey, de reis van de held. Dat is een manier om op zoek te gaan naar je eigen identiteit. De belangrijkste thema’s uit die reis, zoals ‘adventure’ en ‘Increase awareness’ gebruiken we als basis.

2 daagse mEt overnachting

Tijdens een 2 daagse met overnachting in Vogelenzang krijgen jullie een heel tof programma aangeboden. Denk aan trainingen, gave workshops, inspirerende oefeningen en opdrachten. Daarmee kun jij de volgende stap zetten in je ontwikkeling, jouw eigen heldenreis. We gebruiken methodes zoals Voice Dialogue en Storytelling om op zoek te gaan naar jouw flow en spark.

Authenticity – creativity – culture - loyalty - respect - art – poetry- music - sport - sustainable - invent – optimistic – pitch – speak – enterprising - focus – discipline – innovate - global - young - enjoy – nature - off the grid - into the wild!