FAQ

 
 

VEELGESTELDE ANTWOORDEN EN VRAGEN

 • Vanaf hoe oud kan mijn kind beginnen bij Mamagaai?
  Vanaf 7 jaar (of bijna 7) zijn kinderen welkom bij Mamagaai.

 • Wanneer starten de lessen?
  De mini-musical cursus start vanaf woensdag 2 september 2019. De JTS lessen starten in de week van 9 september 2019.

 • Wat betekent SLK?
  SLK is onze afkorting voor Speel-leerklas, dit is een klas voor leerlingen van 7-8 jaar die op spelende wijze alle disciplines krijgen aangeboden.

 • Wat is de mini-musical?
  Bij mini-musical werken we met een script naar een kleinschalige voorstelling toe die we laten zien in Theater de Luifel in Heemstede. De rollen worden door de leerlingen zelf gespeeld. Alles is laagdrempelig en kleinschalig van opzet. Doel van de Musical groep is plezier hebben, vrij op het podium staan en kennis maken met onze Jeugdtheaterschool. Er zijn 15 repetities, inclusief een generale repetitie.

 • Wat is de ambitieklas? En hoe komt mijn kind daarvoor in aanmerking?
  De ambitie klassen zijn bedoeld voor leerlingen die heel graag willen leren. Het tempo ligt in deze groep dan ook iets hoger dan bij andere klassen. De ambitieklas is op uitnodiging. Als uw kind in een leerjaar zit kan het zijn dat we contact opnemen om deel te nemen aan de ambitieklas.

 • Hoeveel lessen zijn er in het jaar?
  Wij gaan uit van 35 lessen per schooljaar daarin zitten ook doorlopen en generale repetities. In de vakanties en tijdens feestdagen zijn er geen lessen. Elk jaar wordt er een rooster gemaakt per klas waarin alle lessen vermeld staan.

 • Wat voor kinderfeestjes zijn er?
  Sinds juli 2019 bieden we alleen nog toneelfeestjes aan. Feestjes zijn altijd in de Luifel in Heemstede.

 • Mijn dochter/zoon wil een proefles doen, kan dat?
  Bij onze Jeugdtheaterschool is instromen in principe het gehele jaar door mogelijk! De enige uitzondering is als we al midden in een repetitieproces zitten, dan is instromen pas weer mogelijk vanaf een bepaalde datum. Dit staat dan bij ‘inschrijven’. Na inschrijving mag je altijd eerst nog twee proeflessen doen.

 • Op welke locaties zit Mamagaai?
  De lessen zijn op 2 locaties . De Luifel in Heemstede (Herenweg 96) en Hart-Haarlem (Kleine Houtweg 18).

 • Hoe laat zijn de lessen? En hoe lang?
  In Haarlem starten de lessen van SLK en LJ 1 om 15.45uur en LJ2, LJ3 en LJ4 en LJ5 om 17.45uur. De les duurt twee uur. In Heemstede starten de lessen van SLK, LJ1 en Ambitieklas Onderbouw 1 en 2 om 16.00uur en LJ2, LJ3, Ambitieklas Onderbouw 3, 4 en bovenbouw om 18.00uur. De les duurt twee uur. De mini-musical repetities starten om 13.30uur (groep 1 en 3) of 15.00 uur (groep 2 en 4) en duren 1,5 uur.

 • Wat zijn de kosten, kan ik in termijnen betalen en is er korting voor broers/zussen?
  De kosten voor de Jeugd Theaterschool zijn €545,00 per seizoen, iedereen heeft daarbij recht op twee gratis proeflessen en deze zijn daarbij al gerekend. Bij elke leerling die later instroomt worden de lessen die zijn gemist afgetrokken van het totaal bedrag. Voor de mini-musical cursus zijn de kosten €195,00 per cursus.
  In 3 termijnen betalen is mogelijk, neem na ontvangst van de factuur contact op met Debbie (debbie@mamagaai.nl) voor de precieze bedragen en maanden waarop het termijnbedrag betaald moet zijn.
  We bieden ook een korting aan voor broers en zussen. Het 2de kind ontvangt 5% korting en een 3de kind ontvangt 10% korting. Dit is alleen mogelijk bij de Jeugd Theaterschool.

 • Kan mijn kind tussentijds stoppen? En krijg ik dan het lesgeld retour?
  Er zijn binnen Mamagaai veel leerlingen, met ieder zijn verhaal. Het komt regelmatig voor dat leerlingen om verschillende redenen willen stoppen bij ons. Bijvoorbeeld door drukte op school, andere hobby’s etc.
  Wij maken onze berekeningen op het aantal leerlingen per klas. Denk aan het inhuren van docenten, lokalen, kostuums, theaterhuur,  enz, enz. Alleen bij langdurige ziekte van een leerling of ouder maken wij een uitzondering en storten we het restbedrag terug.

 • Hoe werkt het halen/brengen van de kinderen?
  Heemstede:
  Het parkeerterrein voor de Luifel kan (gratis) gebruikt worden tijdens het halen en brengen, echter alleen in de parkeervakken! Als het terrein vol is, kun je langs de weg of bij de kerk parkeren. Op last van de hulpdiensten is het NIET toegestaan om je auto (ook niet tijdelijk) buiten de parkeervakken te parkeren.
  Haarlem: Parkeren bij Hart-Haarlem is vaak lastig en is betaald parkeren. Per fiets is Hart-Haarlem het makkelijkst te bereiken.

 • Waar worden de kinderen opgehaald en gebracht voor en na de les?
  Op beide locaties worden de kinderen opgehaald uit de hal. In Hart-Haarlem is dit de hal van de zijvleugel. Hier worden ze ook weer terug gebracht.

 • Mijn kind is ziek, wat nu?
  U hoeft uw kind niet ziek te melden. De docenten houden een presentielijst bij en wanneer een leerling 2 lessen achtereen afwezig is, zal Debbie contact opnemen.

 • Wat moet mijn kind meenemen naar de les?
  Tijdens de les heb je een mapje bij je, een pen + de benodigde teksten/opdrachten. Deze zijn altijd te vinden in het mapje in de drive, we vragen de ouders dit zelf te printen. Tussen de twee uren is er een kleine/korte pauze. Hiervoor graag een kleine en gezonde snack en iets te drinken meegeven.
  Sportkleding is van belang tijdens alle lessen! Denk aan een jogging, legging en t-shirt. Haren graag uit het gezicht en vast in een staart. Zachte gymschoentjes zijn nodig tijdens de lessen en de voorstellingen, voorbeeld: https://www.bol.com/nl/

 • Wat zijn de afspraken omtrent telefoons in de les?
  Telefoons graag uit en in de tas in het lokaal laten (niet op de gang) of op een tafel of de zijkant van het lokaal. Tijdens de les mogen er geen foto of video opnames worden gemaakt van elkaar mits daar expliciet toestemming voor is gevraagd en gegeven.

 • Waar staat het jaarrooster?
  Het rooster is per klas verschillend en staat daarom in Google Drive. Bij inschrijving heeft u een bevestigingsmail ontvangen waarin deze link staat. Als u daarop klikt komt u vanzelf in de juiste map.

 • Hoe werkt de drive?
  Na de inschrijving heeft u een bevestiging voor de inschrijving ontvangen. Hier staat een link naar de google drive map van de juiste klas, klik op deze link. U dient daarvoor uw privé email adres te gebruiken. Vanuit de drive kunt klikken op het rooster en daaruit de belangrijke data en vragen we u zelf de teksten voor de zangles of het script van de voorstelling te printen. Hiervoor klikt u op het bestand en klikt u rechts bovenin op de printerknop. Heeft u vragen over de drive? Mail graag naar debbie@mamagaai.nl

 • Waar zijn de voorstellingen?
  Onze voorstellingen zijn altijd in Theater de Luifel in Heemstede, Herenweg 96.

 • Waar is de doorloop? En is het belangrijk om daarbij te zijn?
  De doorlopen zijn in de Jacobaschool in Heemstede, Lanckhorstlaan 9.
  Ja, het heel belangrijk om daarbij te zijn omdat we dan door het stuk gaan en alle leerlingen samen met elkaar de scènes en overgangen kunnen oefenen.

 • Wanneer zijn de voorstellingen? En in welke cast zit mijn kind?
  Omdat we met een groot aantal leerlingen zijn spelen de verschillende klassen ook op verschillende dagen. De data van de voorstellingen waar uw kind in speelt staan altijd in het rooster in drive en bij de kaartverkoop staat ook altijd de klas erbij ook worden de belangrijke data altijd nog per mail gestuurd. Een bepaalde dag noemen we een cast bijvoorbeeld cast A, ook dit staat dan in de drive of mail. Komt u er via de drive en vanuit de mail niet uit mail dan graag naar debbie@mamagaai.nl

 • Wanneer is de doorloop?
  Zowel de doorloop als alle voorstellingsdata staan in de drive en worden via de mail gecommuniceerd. Bij vragen mail debbie@mamgaai.nl

Staat uw vraag en desbetreffend antwoord hier niet tussen? U kunt voor vragen contact opnemen met Debbie (debbie@mamagaai.nl of 06-36457030).