DOCENTEN

 
Rosemarijn1.png

Rosemarijn Moen

Rol: Directrice & Eigenaar van Theaterschool Mamagaai.

Rosemarijn richtte alweer meer dan twintig jaar geleden, theaterschool Mamagaai op. Met de theaterschool wil Rosemarijn kinderen de kans geven zich te ontwikkelen op theatetraal en emotioneel vlak, in een veilige omgeving. Aandacht voor het kind staat voorop.

Naast haar werkzaamheden bij de theaterschool is Rosemarijn coach en eigenaar van Mu Coaching. Lees meer over Mu Coaching.

 
Ymke.jpeg

Ymke Fros

Rol: Dansdocent

Ymke Fros geeft haar passie voor theater en beweging graag door aan haar leerlingen. De lessen van Ymke zijn energiek, positief en gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling. Naast haar activiteiten als docent bij Mamagaai, is Ymke werkzaam als yoga docente, danseres en choreograaf voor diverse bedrijven waaronder HALTE 6. Als mede-oprichter van dit productiehuis voor dans & theater maakt halte 6 locatie en educatie voorstellingen voor het basisonderwijs. www.halte6.nl | www.ymkefros.nl

 

Debbie Beukers

Rol: Zang/musical docent en coordinator

Debbie studeerde in 2009 af aan het Conservatorium INHOLLAND richting musical/muziektheater in Alkmaar. Ze speelde o.a. in de Man van la Mancha en stond in 2010 in de Viva 500, als één van de succesvolle vrouwen. Al vóór en tijdens haar opleiding geeft ze dans en zangles en heeft daarom al ruim 12 jaar lesgeef ervaring. Met deze ervaring wil ze alle leerlingen bij Mamagaai op een positieve manier kennis laten maken met het zingen en het ontdekken van ieders eigen stemgeluid. Bij Mamagaai is Debbie ook achter de schermen werkzaam en kun je haar bereiken voor vragen via debbie@mamagaai.nl.
Behalve bij Mamagaai geeft Debbie ook privé en duo-zanglessen aan huis in Castricum (www.castricumzangles.nl).

 

Carolien van Wijngaarden

Rol: Theater en Camera-acteren docent en regisseur

Naast mijn werkzaamheden bij Mamagaai als theaterdocent/regisseur/maker ben ik (camera) actrice, schrijf ik scenario’s voor film en tv en loop ik op stelten op diverse festivals in binnen en buitenland. Ik vind het belangrijk vindt dat kinderen met veel plezier spelen en durven om iemand anders te zijn. In mijn lessen hou ik rekening met de verschillende talenten die de kinderen hebben en motiveer ik ze buiten de gebaande paden te treden. Als regisseur maak ik graag mooie plaatjes en leer ik kinderen graag hoe je ook zonder tekst en op de achtergrond het stuk kan verrijken.

 
Eva ten Hoor (fotograaf Isabeau Bosscher).jpeg

Eva ten Hoor

Rol: Musical en spel docent.

Eva ten Hoor studeerde in 2016 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg afdeling Musicaltheater.
Voordat ze met deze opleiding begon volgde ze een vooropleiding Muziektheater aan het conservatorium en een deeltijdopleiding MusicAllFactory in Tilburg.
Al van kleins af aan volgde ze zelf theater/ zang en musical lessen

Eva speelde Pink Lady Jan in de musical GREASE van Stage Entertainment NL en was danseres in de voorstelling Late Evening Zomercabaret van DeLaMar producties. Na haar afstuderen is ze gaan doceren op verschillende locaties als peuterdansdocent, musicaldocent en zangdocent aan verschillende leeftijden.

Voor mij is het heel belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn in de les, niet bang zijn en vooral heel veel plezier maken. Hierdoor kunnen ze een grote persoonlijke ontwikkeling doormaken. Samenwerking en groepsgevoel staan centraal in mijn lessen.

 
Sabine.png

Sabine Krol

Rol: Zangdocent

Sabine Krol is sinds haar afstuderen in 2009 aan het Conservatorium Muziektheater te Haarlem actief als zangeres, actrice, theatermaker en zangdocent. Als helft van muzikaal cabaretduo Hun Speelt, start komend theaterseizoen hun eerste avondvullend tournee door Nederland met Hun voorstelling Alles is Wel (www.hunspeelt.nl). Daarnaast speelt Sabine bij TG Zwerm educatieve voorstellingen op middelbare scholen en gaat ze twee keer per jaar mee op tournee met Wolkentheater (in AZC’s door Nederland). Naast haar uitvoerende werkzaamheden maakt Sabine voorstellingen met kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs en is ze zangdocent bij Zangschool Haarlem (individueel jongeren en volwassenen) en Stars2Go (jongeren). Ook is ze als Vliegende Brigadier verbonden aan de ‘Lange Leve de Muziek Show’ van Meer Muziek in de Klas, waar ze ook muziektrainingen geeft aan docententeams.

'Zingen gaat voor mij om vertrouwen. De kernwoorden waarmee ik werk in de lessen zijn: plezier, lef en energie. Als je gelooft dat je het kan, wordt het een feest om naar te luisteren. Ik zoek graag samen met de leerlingen de uitdaging op in meerstemmige stukken en energie creëren in de groep’.

 
Jantijn.jpg

Jantijn Prins

Rol: Spel docent

Hoi! Ik ben Jantijn en ik geef spellessen bij Mamagaai. Naast het lesgeven speel ik zelf ook in het theater. Met cabaretgroep Oeloek speel ik voor volwassenen en met Vet Kindercabaret voor de kleintjes. Met deze twee theatergroepen maken wij al onze voorstellingen zelf. En dat is ook wat in al mijn lessen centraal staat: het spelen van wat je zelf verzonnen hebt. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen creatief is en zelf theater kan maken. Mijn doel is om elke leerling te laten ontdekken hoe je creatief kan zijn op jouw eigen, unieke manier en hoe je daar theater van kan maken.

 
Kay.png

Kay de Jong

Rol: Spel docent

Kay is acteur, schrijver, theatermaker, cabaretier en theaterdocent.

Sinds hij in 2009 afstudeerde aan de theaterschool is er van alles gebeurd. Hij stond met zijn cabaretduo ‘Rauw Spul’ in de finale van het Leids Cabaret Festival, als mede-oprichter van theatergroep Zwerm speelde hij meer dan 700 voorstellingen op middelbare scholen door heel Nederland, hij won de publieksprijs op het 48-hour project in Amsterdam als co-auteur van een horrorfilm, afgelopen kerst ging hij viral met een script over een verloren kerstbeertje en ondertussen speelde hij ook nog in meerdere locatievoorstellingen.

Ondertussen geeft hij al meerdere jaren les bij Mamagaai, waar hij vooral werkt aan authenticiteit als speler en maker, timing en (basis)speltechnieken. Ook is hij technicus van alle producties en is hij verantwoordelijk voor alle flauwe muziekjes tijdens de voorstellingen.

 
pieter-klaassen-jr.jpg

Pieter Klaassen JR

Rol: Aikido coach

In 1998 ben ik op veertien jarige leeftijd begonnen met het beoefenen van Tai Chi. Wat begon als hobby groeide al snel uit tot serieuze sportbeoefening. Inmiddels ligt mijn focus op het overdragen van de kennis die ik in de jaren heb opgedaan. Ik help mensen ontdekken hoe simpel het is om krachtiger, zekerder, effectiever, authentieker en meer ontspannen te zijn. Een betere bezigheid kan ik mij niet bedenken.

 
pieter sr.jpeg

Pieter Klaassen SR

Rol: Aikido coach

In februari 1984 ben ik begonnen met het beoefenen, bestuderen en vertalen naar het dagelijks leven van het gedachtengoed van Aikido. In eerste instantie als verpleegkundige naar mijn klanten en daarna als leidinggevende naar mijn medewerkers om als laatste als Hoofd Personeel & Organisatie het te vertalen naar de gehele organisatie.

Vanaf november 2000 ben ik fulltime (24 uur per dag) bezig het gedachtengoed te vertalen naar alledaagse activiteiten en mag van hieruit veel teams en individuen ontmoeten.

 
received_542711429542707.jpeg

Marit Golstein

Rol: Speldocent

Hoi! Ik ben Marit Golstein en ben in 2018 afgestudeerd als theatermaker aan de HKU. Sindsdien ben ik volop aan de slag binnen het theatervak als theaterdocent, regisseur en speler en maak ik eigen voorstellingen met o.a. mijn collectief Maer Theatermakers.

Binnen mijn lessen wil ik vol positieve energie werken, fouten maken, vallen en opstaan. Ik wil mijn eigen passie doorgeven aan mijn leerlingen en ze zelf actief mee laten denken. Ik wil alle theaterstijlen uitproberen, maar musical zal altijd mijn kern genre blijven.

 
CV fotoshoot.JPG

Quinty van Selow

Rol: Dansdocent

Quinty van Selow danste in het tv programma Dance Dance Dance , Hollands got talent en als achtergrond danseres voor Berry Lewis, OG3NE, Leona Filipo en Karin Bloemen.

Ze danste vorig jaar in de Jeugd Theater voorstelling JA HE? Onderleiding van Nedda Sou.
Na het afronden van de Urban Dansopleiding in Arnhem richt Quinty zich op een Hiphop en House carrière in zowel de artistieke als commerciële sector.

Quinty geeft nu 4 jaar met heel veel plezier dansles aan kinderen/Volwassenen. Ze is begonnen met lesgeven omdat ze graag haar passie en liefde voor dans wil delen. Wat ze vooral leuk vind aan lesgeven aan kinderen is de energie die je terug krijgt van ze. De kinderen zien genieten tijdens de les dat ze even nergens aan hoeven te denken maar gewoon lekker los kunnen gaan.

 
IMG-4529.jpg

Kitty Relleke

Rol: speldocent

Kitty geeft al jaren met veel enthousiasme lessen en workshops op het gebied van theater, beweging en creatief schrijven. Haar leerlingen wil zij graag spelenderwijs kennis laten maken met de diversiteit van theater en stimuleren om vanuit eigenheid verder te kunnen ontwikkelen.

Leerlingen ondersteunen en uitdagen om te groeien in hun ambities is wat Kitty dan ook met veel plezier doet!
Naast de spellessen neemt zij ook leidinggevende taken binnen Mamagaai op zich.
Kitty heeft haar eigen theaterdansgroep S du C waar zij o.a. een dansvoorstelling mee maakte met een hiphop dansgroep en twee klassieke geschoolde pianisten.
Ook schrijft zij theaterscripts, coacht zij schrijvers en maakt zij theatrale muzikale acts voor festivals.